Opći uvjeti poslovanja

Opći uvjeti korištenja web-shop-a holus.hr

 1. OPĆI UVJETI PRODAJE

Sadržaj Internet stranice holus.hr, te svih njenih varijanti (u daljnjem tekstu: holus.hr) je u vlasništvu poduzeća Holus d.o.o.

Upotrebom web stranice holus.hr korisnici prihvaćaju objavljene Opće uvjete poslovanja. Holus d.o.o. i korisnici s općim uvjetima ugovaraju međusobne obveze pri kupnji u web trgovini holus.hr.

U web trgovini holus.hr mogu kupovati proizvode isključivo korisnici u Republici Hrvatskoj.

Opći uvjeti prodaje su sastavljeni u skladu s hrvatskim Zakonom.

Holus d.o.o. zadržava pravo izmjene Općih uvjeta na web stranici holus.hr bilo kada i bez prethodne obavijesti. Sve promjene Općih uvjeta su za korisnike obvezujuće.

 

 1. OGRANIČENJE ODGOVORNOSTI

Holus d.o.o. ne preuzima odgovornost za moguće posljedice prilikom upotrebe web stranice holus.hr i njenog sadržaja.

Holus d.o.o. zadržava pravo izmjene sadržaja na web stranici bez prethodne obavijesti i ne preuzima odgovornost od mogućih posljedica tih promjena.

Holus d.o.o. će nastojati prikazati najtočnije i najažurnije informacije, tako da moguće greške na stranici holus.hr s obzirom na cijene, rokove isporuke, opise proizvoda i dr., ne isključuje i za njih ne preuzima nikakvu odgovornost.

Fotografije proizvoda su samo ilustrativne prirode, te ne moraju uvijek i u svim detaljima odgovarati stvarnim proizvodima. S obzirom na mogućnost individualnog podešavanja monitora, te razlike u percepciji boje od strane ljudskog oka i slično, ne možemo jamčiti potpunu suglasnost boja naših proizvoda s bojama kako ih korisnici vide na zaslonu svog monitora. Biljke su navedene prema latinskom ili hrvatskom imenu, te se opisuju prema obujmu debla, veličini lončića, visini ili starosti biljke. Manja odstupanja u navedenim vrijednostima su moguća, te isto ne utječe na kvalitetu sadnice, ili cijenu. Sadni materijal koji isporučujemo je bez oštećenja ili bolesti lista, debla ili korijena, te nametnika. Sadnice prilikom primopredaje moraju biti pregledane od strane kupca, te eventualni nedostatak odmah prijavljen dostavljaču, koji u tom slučaju ne isporučuje sadnicu, a u trošku tvrtke Holus Vam dostavljamo zamjensku. Naknade reklamacije za, jednom preuzeto bilje, ne uvažavamo. Tvrtka Holus d.o.o. nije odgovorna za propadanje biljnog materijala, uslijed neadekvatne brige kada sadnica jednom napusti vrtni cntar, te je odgovornost kupca da se o biljci ispravno brine i posadi sukladno pravilima struke.

 

 1. OGRANIČENO PRAVO UPOTREBE

Posjetioci web stranice holus.hr sadržaj koriste isključivo u osobne i nekomercijalne svrhe. Sadržaj je autorski zaštićen. Bilo kakva druga vrsta upotrebe, kopiranje, objava ili distribucija sadržaja ili njegovog dijela bez dozvole tvrtke Holus d.o.o. je strogo zabranjena.

 

 1. ZAŠTITA PRIVATNOSTI

Podaci koje korisnik upisuje putem obrasca na stranici holus.hr ili na neki drugi način (preko e-maila, telefona i dr.), su povjerljivi i štitimo ih sukladno Zakonskim odredbama.

Osobni podaci će biti upotrijebljeni samo za namjene za koje je korisnik dao svoju suglasnost.

 

 1. POSTUPAK NARUČIVANJA ODNOSNO KUPNJE

U web trgovini holus.hr je moguće kupiti proizvode predstavljene u web trgovini holus.hr.

U web trgovini holus.hr mogu kupovati isključivo korisnici na području Republike Hrvatske.

Narudžba u web trgovini je predana kada korisnik dobije automatsku elektronsku obavijest. Ta elektronska obavijest nije potvrda da je proizvod na zalihi i da je počela otprema proizvoda. Narudžba će biti potvrđena najkasnije u roku 7 radnih dana od dana kada je narudžba poslana i to putem novog e-mail-a o potvrdi narudžbe.

U slučaju da naručenog artikla nema na zalihi ili da narudžbu nije moguće provesti radi drugih razloga, korisnik će biti obaviješten putem elektronske pošte ili telefonski.

Holus d.o.o. će potvrđene narudžbe smatrati neopozivima. Kupac ima pravo na jednostrani raskid ugovora sukladno članku 72 Zakona o zaštiti potrošača. Pravo se ostvaruje u roku i na način predviđen Zakonom. Holus d.o.o. može narudžbu odbaciti odnosno ne isporučiti robu ako ustanovi da je došlo do zloupotrebe web stranice holus.hr.

Prilikom naručivanja robe kupac potvrđuje da je bio upoznat s Općim uvjetima i obradom osobnih podataka u svrhu izvršavanja narudžbe.

Ugovor o kupnji je pohranjen u poduzeću Holus d.o.o.

 1. ODUSTAJANJE OD KUPNJE, POVRAT ROBE I REKLAMACIJE:

 

 1. ODUSTAJANJE OD KUPNJE

Kupac je dužan, prilikom preuzimanja biljnog materijala isti pregledati, te uoči li na istom nedostatke kao što su oštećenja ili bolesti, odbiti preuzeti takvu biljku.  Tvrtka Holus d.o.o, će u svom trošku dostaviti zamjensku biljku. S obzirom da je predmet isporuke živi sadni materijal, odnosno lako kvarljiva roba, sukladno članku 79.stavka 4, tvrtka Holus nakon preuzimanja biljke od strane kupca, naknadni povrat ne uvažava.

 

 1. REKLAMACIJE POŠILJKE

Prilikom preuzimanja biljnog materijala kupac je dužan pregledati biljku. U slučaju nedostataka, na licu mjesta s dostavljačem se izrađuje zapisnik, te se uočeni nedostaci foto dokumentiraju, a dostavljač biljku vraća nazad u poslovnicu, te u trošku tvrtke Holus d.o.o. isporučuje novu.

 

 1. CIJENE

Sve cijene su izražene u kunama s uključenim PDV-om. Pri kupnji vrijede cijene u trenutku narudžbe. Cijene vrijede do objave novog cjenika u web trgovini.

Rokovi trajanja pojedinih akcija u web trgovini su objavljeni na web stranici-

Kod prikazivanja sniženja cijena (izraženo u postotcima) na računima može doći do minimalnog odstupanja od navedenog u e-shopu, što je posljedica zaokruživanja maloprodajnih cijena nakon sniženja.

Cijene na webshopu mogu se razlikovati od onih u vrtnim centrima Baković.

 

 1. NAČIN PLAĆANJA U WEB TRGOVINI
 • Plaćanje po predračunu.

Plaćanje po zaprimljenoj ponudi. Nakon primitka sredstava šaljemo robu na adresu kupca.

 

 1. PAKIRANJE I DOSTAVA

Tvrtka Holus d.o.o. naručeni biljni materijal dostavlja u krugu od 60km od poslovnica Vrtni centar Baković Rugvica i Vrtni centar Baković Turanj. Roba je pakirana na način da se biljka u prijevozu ne ošteti. Minimalna narudžba za dostavu je 500€. Cijene dostave su:

do 10km-gratis

10-20 km, 50,00€

20-30km, 70,00€

30-60km, 90,00€

 

 1. ROK ISPORUKE

Rok isporuke je 7 – 14 radnih dana.

Pojedini proizvodi dostupni su isključivo po narudžbi. Rok isporuke je do 30 radnih dana. Na svakom takvom proizvodu je kod kupnje naznačeno da ga nemamo na zalihama i da se isti naručuje nakon primitka uplate.

Dostava se u pravilu najavljuje nekoliko sati prije isporuke SMS porukom, te je stoga poželjno da u svojim podatcima kod predaje narudžbe upišete i broj mobitela.